TIROCINIO
Tirocinio Curriculare Professionalizzante (TCP)
Lo studente ha l’obbligo di svolgere nel percorso formativo un tirocinio professionalizzante curriculare (TCP) finalizzato ad aumentare le proprie conoscenze e competenze tecniche e professionalizzanti con un carico didattico pari a 4 CFU (= 150 ore).
Dove
Il tirocinio può essere svolto presso:
Obiettivi formativi:
- le basi teoriche della tecnica, della metodologia o del processo
- l’utilizzo della tecnica, della metodologia o del processo all’interno di un contesto di controllo o assicurazione qualità
- l’utilità e l’applicabilità nell’ambito delle Scienze e Tecnologie Alimentari
- l’utilità e l’applicabilità nel contesto produttivo attuale
Lo studente deve redigere una relazione finale con la descrizione delle attività pianificata e obiettivi; descrizione delle attività svolte; principali risultati; significato dell’attività svolta in relazione alla professione di tecnologo alimentare.
INTERNSHIP Internship to improve professional skills (TCP)
The student of the Master Degree in Food Science and Technology has the obligation to carry out a vocational training internship during his/her study programme aimed at increasing knowledge, technical and vocational skills with an overall working load of 4 ECTS (= 150 hours).
Where The training can be done at:
Training objectives:
b. Analysis/research Laboratory: to improve knowledge of one or more analytical techniques or research methodology, included or not in an experimental context, through a deepening of:
- The theoretical basis of the technique, methodology or process
- The use of the technique, of the methodology or process within the context of a quality control or a quality assurance framework
- The usefulness and applicability in the field of Food Science and Technology
- The usefulness and applicability in the current production environment c. Public or private entities of the agri-food sector(e.g. professional associations, public authorities, European communities, non-governmental organizations, food associations ....): to improve knowledge of professional activities (e.g. the design, management and planning activities, ..)
Assessment The student must prepare a final report with a description of planned activities and objectives; description of the activity; main results; significance of the activity in relation to the food technologist profession.