Programma
Saluti Istituzionali
Luciano D’Amico, Rettore Università degli Studi di Teramo
Luciano D'Alfonso, Presidente Regione Abruzzo
I SESSIONE: GOVERNACE
Ore 9.20 - La governance del progetto
Giovanna Maracchia, Project manager Rep-Eat
9.35 – Bando e selezione dei dottorandi
Sergio Altitonante, Università degli Studi di Teramo
9.45 - Welcome office
Angela Di Giammarco, Fondazione Università di Teramo
9.55 – Gestione finanziaria del progetto
Miriam Tullii, Università degli Studi di Teramo
10.05 - Piano di comunicazione e disseminazione
Monia Alessandrini, Università degli Studi di Teramo
10.20 - Conclusioni
Maria Orfeo, Direttore Generale Università degli Studi di Teramo
10.30 - Coffee break
II SESSIONE: PROGETTO REP-EAT
11.00 - Presentazione progetto
Barbara Barboni, Project coordinator Rep-Eat, Università degli Studi di Teramo
11.20 WP FOOD
ESR1: Development of encapsulated olive oil and olive extracts as innovative natural and health food ingredient
Paola Pittia, Università degli Studi di Teramo
ESR2: Novel nanomaterial for lab on chip devices development: application to environmental stressors in food system and their effect on the oxidative stress in select cell.
Michele Del Carlo, Università degli Studi di Teramo
ESR7: Fermented foods, from microbes to functionality.
Aldo Corsetti, Università degli Studi di Teramo
11.40 WP REP-FOOD
ESR3: Effect of dietary on mammalian spermatozoa membrane lipid remodeling
Nicola Bernabò, Università degli Studi di Teramo
ESR5: Effects of dietary exposure to ochratoxin A (OTA) mycotoxin below/around guidance values on embryo/fetal development and pregnancy success.
Alberto Contri, Università degli Studi di Teramo
ESR11: Food habits, life style, genetic background in tumour initiation and progression of reproductive system
Annamaria Cimini, Università degli Studi di L'Aquila
12.00 WP EAT-FOOD
ESR4: The lipidomic analysis in the veterinary field: study of the cell membranes lipid profile in physiological and pathological conditions
Andrea Boari, Università degli Studi di Teramo
ESR9: Evaluation of the intestinal microbiome in obese pet owners and their obese pets
Alessandro Gramenzi, Università degli Studi di Teramo
ESR10: The SIRT1 activator resveratrol in the treatment of obesity and diabetes
Stefano Falone, Università degli Studi di L'Aquila
12.20 WP REP-EAT
ESR6: Gene-Environment interactions in Eating Disorders and Obesity and their relationship with the reproductive functioning
Claudio D'Addario, Università degli Studi di Teramo
Liborio Stuppia, Università “G. D'Annunzio” Chieti-Pescara
ESR8: Evaluation of endocrine disruptors effects in animal models and their impact on consumer.
Michele Amorena, Università degli Studi di Teramo
ESR12: Valorisation of alternative, healthier and environmental compatible food production chain relying on typical sheep breeds in Abruzzo Region.
Pasqualino Loi, Università degli Studi di Teramo
III SESSIONE: AZIONI DEL PROGETTO REP-EAT
12.40 Partnership Agreement
Valentina Russo, Università degli Studi di Teramo
12.50 Regione Abruzzo e Progetto Rep-Eat
Sabrina Saccomandi, Regione Abruzzo
13.00 Costituzione dell’Advisory Board e determinazione membri Supervisory Board
13.10 Lunch
Segreteria organizzativa
Area Ricerca - Università degli Studi di Teramo