Kick-off meeting del progetto "Rep-Eat": in arrivo 12 dottorati di ricerca internazionali

Rep-Eat
Rep-Eat

Giovedì 19 maggio 2015 - Ore 9.00 - Sala Consiglio di Amministrazione - Università degli Studi di Teramo

Programma

 

Saluti Istituzionali

Luciano D’Amico, Rettore Università degli Studi di Teramo

Luciano D'Alfonso, Presidente Regione Abruzzo

 

I SESSIONE: GOVERNACE

 

Ore 9.20 - La governance del progetto

Giovanna Maracchia, Project manager Rep-Eat

 

9.35 – Bando e selezione dei dottorandi

Sergio Altitonante, Università degli Studi di Teramo

 

9.45 - Welcome office

Angela Di Giammarco, Fondazione Università di Teramo

 

9.55 – Gestione finanziaria del progetto

Miriam Tullii, Università degli Studi di Teramo

 

10.05 - Piano di comunicazione e disseminazione

Monia Alessandrini, Università degli Studi di Teramo

 

10.20 - Conclusioni

Maria Orfeo, Direttore Generale Università degli Studi di Teramo

 

10.30 - Coffee break

  

II SESSIONE: PROGETTO REP-EAT

 

11.00 - Presentazione progetto

Barbara Barboni, Project coordinator Rep-Eat, Università degli Studi di Teramo

 

11.20 WP FOOD

ESR1: Development of encapsulated olive oil and olive extracts as innovative natural and health food ingredient

Paola Pittia, Università degli Studi di Teramo

 

ESR2: Novel nanomaterial for lab on chip devices development: application to environmental stressors in food system and their effect on the oxidative stress in select cell.

Michele Del Carlo, Università degli Studi di Teramo

 

ESR7: Fermented foods, from microbes to functionality.

Aldo Corsetti, Università degli Studi di Teramo

 

11.40 WP REP-FOOD

 

ESR3: Effect of dietary on mammalian spermatozoa membrane lipid remodeling

Nicola Bernabò, Università degli Studi di Teramo

 

ESR5: Effects of dietary exposure to ochratoxin A (OTA) mycotoxin below/around guidance values on embryo/fetal development and pregnancy success.

Alberto Contri, Università degli Studi di Teramo

 

ESR11: Food habits, life style, genetic background in tumour initiation and progression of reproductive system

Annamaria Cimini, Università degli Studi di L'Aquila

 

12.00 WP EAT-FOOD

ESR4: The lipidomic analysis in the veterinary field: study of the cell membranes lipid profile in physiological and pathological conditions

Andrea Boari, Università degli Studi di Teramo

 

ESR9: Evaluation of the intestinal microbiome in obese pet owners and their obese pets

Alessandro Gramenzi, Università degli Studi di Teramo

 

ESR10: The SIRT1 activator resveratrol in the treatment of obesity and diabetes

Stefano Falone, Università degli Studi di L'Aquila

 

12.20 WP REP-EAT

ESR6: Gene-Environment interactions in Eating Disorders and Obesity and their relationship with the reproductive functioning

Claudio D'Addario, Università degli Studi di Teramo

Liborio Stuppia, Università “G. D'Annunzio” Chieti-Pescara

 

ESR8: Evaluation of endocrine disruptors effects in animal models and their impact on consumer.

Michele Amorena, Università degli Studi di Teramo

 

ESR12: Valorisation of alternative, healthier and environmental compatible food production chain relying on typical sheep breeds in Abruzzo Region.

Pasqualino Loi, Università degli Studi di Teramo

 

III SESSIONE: AZIONI DEL PROGETTO REP-EAT

 

12.40 Partnership Agreement

Valentina Russo, Università degli Studi di Teramo

 

12.50 Regione Abruzzo e Progetto Rep-Eat

Sabrina Saccomandi, Regione Abruzzo

 

13.00 Costituzione dell’Advisory Board e determinazione membri Supervisory Board

 

13.10 Lunch

 

 

 

Segreteria organizzativa

Area Ricerca - Università degli Studi di Teramo

repeat@unite.it - http://repeat.unite.it

 
 

Ultimo aggiornamento: 06-06-2016